Військовий напився і "висловлював на адресу портрета Путіна нецензурну лайку" / devyatka.ru

Капітан-лейтенанта Олега Лавренчука, який служив на підводному човні Чорноморського флоту, достроково звільнили за «вчинення грубого дисциплінарного проступку» – пияцтво на російській базі в сирійському порту Тартус.

Читайте такожУ РФ активісти намагались боротись з "Великим Братом", але зазнали фіаско (фото, відео)Про це пише Коммерсантъ.

Лавренчук служив на посаді командира бойової частини радіотехнічної служби підводного човна. Згідно з матеріалами розгляду військової комендатури, в ніч проти 30 червня 2019 офіцер вживав алкоголь разом з іншими військовими. Потім він п'яний «виконував обов'язки військової служби», а при затриманні поводився агресивно.

Відео дня

Зазначається, що у військовій комендатурі Лавренчук «висловлював на адресу військового коменданта, особового складу військової комендатури, а також портрета верховного головнокомандувача збройними силами Російської Федерації Володимира Путіна нецензурну лайку». Сам офіцер визнав провину і розкаявся, але в кінці червня був покараний попередженням, а вже в серпні його достроково звільнили.

Лавренчук спробував оскаржити своє звільнення в судах, але йому відмовили, пославшись на статут внутрішньої служби збройних сил Росії.

Раніше УНІАН писав, як портрет Путіна повісили в ліфті та зняли реакцію росіян на відео.