Ілюстрація REUTERS

Російська Держдума ухвалила закон, що передбачає посилення кримінальної відповідальності за порушення санітарно-епідеміологічних правил.

Про це повідомляє ТАСС.

Відповідно до законопроекту, порушення інфікованим епідеміологічних правил, що спричинило з необережності масове захворювання людей, буде каратися штрафом до 1 млн рублів або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Відео дня

Якщо таке порушення призвело з необережності до смерті людини або було поєднане з умисним створенням загрози масового захворювання людей, що розмір штрафу складе вже до 2 млн рублів, а термін позбавлення волі - до п'яти років. Якщо ж воно спричинило з необережності смерть двох і більше осіб, порушникові загрожує ув'язнення до семи років.

Читайте такожРПЦ здалася: патріарх Кирило закликав вірян не ходити в храми через епідемію

Згідно діючої редакції ст. 236 КК РФ, таке порушення, що призвело з необережності масове захворювання або отруєння людей, карається штрафом у розмірі до 80 тис. рублів або обов'язковими роботами на строк до 360 годин, або виправними роботами до одного року, або обмеженням волі на той самий строк. При цьому те саме діяння, що призвело з необережності смерть людини, передбачає відповідальність у вигляді обов'язкових робіт на термін до 480 годин, або виправних робіт від шести місяців до двох років, або примусових робіт до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Наразі в Росії підтвердили 1836 випадків інфікування коронавірусом, 66 осіб одужали, 9 - померли.

Читайте також: