Подоляк розповів, що має статися на фронті, щоб РФ потонула в громадянській війні / фото ua.depositphotos.com

Заколот ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина став початком запущених в РФ незворотних процесів, які призведуть до громадянської війни. Умовою для нового, тільки цього разу – успішного, бунту є стратегічна поразка окупантів на фронті, вважає радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Є ще відтерміновані наслідки. Дивіться, внутрішній конфлікт серед генералітету безсумнівно є. Шойгу, користуючись моментом, що він дуже близький до слабкого президента і він його любить, тобто він зараз його фаворит, намагається розібратися з тими генералами, які мають якийсь військовий досвід, але не лояльні до самого Шойгу. Це відмінна історія. Деморалізація армії очевидна, "Вагнер" їх там публічно принижує. ... Позитивні результати будуть накопичуватися. У накопичувальному сценарії це дуже добре виглядає. Невдалий переворот Пригожина – це фальстарт ось для того, щоб ці процеси... Вони вже безсумнівно будуть в Росії, це очевидно", – сказав Подоляк в інтерв'ю "Ходорковський LIVE". 

Радник глави ОПУ оцінює бунт Пригожина як своєрідний тренінг – "російському суспільству показали, як далі будуть розвиватися події". 

"Щоб це було не фальстартом, необхідно 2-3-4 тактичних істотних поразки Росії по лінії фронту. І тоді в Росії ось цей процес буде набувати вже розмашисту, більш масштабну форму. Безсумнівно, Росія пройде через громадянську війну як концепцію", – упевнений він.

Наслідки бунту Пригожина 

У ніч на 24 червня ПВК "Вагнера", очолювана Євгеном Пригожиним, пішла "маршем справедливості" у бік Москви, заявивши про намір зупинити військове керівництво країни. На підході до Московської області "вагнерівці" зупинилися. Припинення заколоту стало результатом домовленостей ватажка ПВК з невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. 

Наразі Пригожин, решта керівництва ПВК і близько 80% найманців перебралися до Білорусі, де, як прогнозують, може початися вербування ув'язнених. Діяльність ПВК "Вагнера" на території РФ тим часом була практично припинено.

Російський диктатор Володимир Путін після заколоту не тільки не вдався до жорстких репресій, а й спробував виправити ситуацію, задобривши силовиків і військових надбавками до зарплат і зброєю. Експерт прогнозують, що в ситуації, що склалася, значно зростає ризик нових бунтів.

Вас також можуть зацікавити новини: