Російського блогера вдарили за те, що він розмовляв англійською мовою / Скріншот

Популярний російський блогер Нікіта Прошин (більш відомий як Нікі Прошиш), що веде свій YouTube-канал англійською мовою, отримав від перехожого по обличчю під час стріму про акцію проти мобілізації у Санкт-Петербурзі.

Інцидент стався на Невському проспекті в Петербурзі. Цей момент блогер не вирізав із сюжету, дивіться його з 3:56 по 4:37.

На записі видно, як Нікіта йде вулицею та намагається записати відео про протести проти мобілізації у Пітері. У якийсь момент його зупинив чоловік, який йшов повз, й почав вимагати, щоб блогер розмовляв російською: "По-русски говори!". Щоб "закріпити" своє прохання, перехожий вдарив блогера по обличчю.

"Часткова мобілізація була оголошена в Росії. На акцію протесту зібралося багато людей, багато хто зараз тікає з РФ. У цьому відео я хочу поділитися деякими подробицями цих подій, а також поділитися деякими особистими відчуттями після спостереження за протестами у Санкт-Петербурзі", - йдеться в описі до ролика Прошина.

Також він зняв кілька вуличних інтерв'ю з росіянами, щоб показати, що люди думають про мобілізацію. 

Мобілізація в Росії 2022: що відомо

Путін 21 вересня оголосив часткову мобілізацію в РФ. Російська влада обіцяла, що мобілізувати будуть тільки військових, які перебувають у запасі.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що в планах - мобілізувати близько 300 тис. осіб. Видання "Медуза" і "Нова газета. Європа" з посиланням на джерела в Кремлі повідомляють, що кількість людей, які підлягають призову в Росії, може становити 1 млн осіб.

У низці міст РФ пройшли акції протесту проти проведення часткової мобілізації. Багато чоловіків в Росії захотіли залишити країну, зокрема, на кордоні з Грузією і Фінляндією утворилися затори. 

Вас також можуть зацікавити новини: