Путіна планують евакуювати до Венесуели / фото REUTERS

Кремль готує секретний план з евакуації російського диктатора Володимира Путіна до Латинської Америки у разі поразки Росії у війні проти України.

Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на колишнього спічрайтера Путіна Галлямова. За його словами, проект носить назву "Ковчег Ноя" і його готують з весни поточного року.

Зазначається, що спочатку для втечі Путіна розглядався Китай, але в Кремлі побоюються, що китайці не люблять тих, хто програв, тому зараз у пріоритеті для евакуації Аргентина і Венесуела.

Відео дня

За словами Галлямова, "Ковчегом" займається голова "Роснафти " Ігор Сечин, у якого нібито склалися хороші особисті стосунки з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро.

Також повідомляється, що до евакуації готується не тільки Путін. Посвідку на проживання та нерухомість у Венесуелі активно купують топ-чиновники Кремля. Держслужбовці рангом нижче оформляють посвідку на проживання у Парагваї, Еквадорі та Аргентині.

Війна в Україні: останні заяви Путіна

У середу, 7 грудня, під час засідання Ради з розвитку громадянського суспільства та прав людини Володимир Путін заявив, що війна в Україні може стати "тривалим процесом". Він назвав "значущим результатом" розв'язаної проти України війни "появу нових територій". Також президент РФ заявив, що "Азовське море стало внутрішньою водоймою РФ".

Крім того, Путін видав, що "загроза ядерної війни наростає, чого гріха таїти": "Росія не застосує ядерну зброю першою, але якщо не застосує першою, то, значить, і другою не застосує".