Володимир Путін / фото REUTERS

Через розв'язану в Україні повномасштабну війну президент РФ Володимир Путін опинився у повній ізоляції та вигнанні. Якщо він програє цю війну, то йому "кінець".

Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін у колонці на НВ.

"З моєї точки зору, Путін перебуває в ізоляції і вигнанні. У плані соціальної підтримки всередині країни у нього все нормально, але за межами власної держави він може виїхати тільки в такі країни, як Туркменія. Загнав себе в кут у міжнародній політиці", – зазначив він.

Експерт упевнений, що в Путіні починають сумніватися російські силовики, ситуація для Росії погіршується з кожним днем.

"Вже офіційно заявлено, що Фінляндія і Швеція входять у НАТО, підкорити Україну не виходить, представити на блюдечку своїм виборцям перемогу знову не виходить. І тому доводиться займатися досить неприємною для себе роботою — еквілібристикою. Розповідати про те, що не дуже й хотілося, що метою операції був захист Луганської та Донецької областей, при цьому не відповідаючи на резонне питання, а чому і навіщо захист цих областей здійснювалася під Києвом, Харковом, Сумами, Черніговом", – додав Орєшкін.

Політолог вважає, що Путін перебуває e ситуації, до якої не був морально готовий, – "уповільненої неявно вираженої стратегічної поразки".

Раніше повідомлялося, що Путін змінює тактику війни. Як зазначив держсекретар США Ентоні Блінкен, президент РФ програв стратегічну війну в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: