Путін зазнає стратегічної поразки у війні проти України / Скріншот

Президент РФ Володимир Путін програв стратегічну війну в Україні. Таку думку висловив держсекретар США Ентоні Блінкен. 

Як глава держави агресора змінює тактику війни, розбиралися журналісти проекту FreeДом.

"Не будемо плутати тактику зі стратегією. З точки зору стратегічних цілей Путіна він вже програв. Його стратегічною метою було покласти край суверенітету і незалежності України, стерти її з карти, включити до складу РФ", - заявляв Блінкен.

Крім стратегічних, держсек США згадав і про тактичні плани Кремля. 

"Тим часом на Сході України триває тактична, запекла битва з російською агресією, українські сили відступають. Є успіхи в однієї сторони, є успіхи в іншої, але насправді важливо те, що зі стратегічної точки зору Путін не доб'ється успіху в тому, чого він намагався досягти", - говорив Блінкен.

За фактом поразку путінським військам можна було зарахувати якщо не після провалу так званої "спецоперації", так точно після відведення з-під Києва навесні цього року.

Російський диктатор планував захопити Україну за 3 дні, адже його оточення говорило йому, що українці чекають на російські війська на своїх територіях.

"Кремль вніс корективи в свої початкові плани і зосередив сили на невеликій ділянці російсько-українського фронту, в тому числі і на Сході", - пояснює військовий експерт Владислав Селезньов.

Розуміючи, що програє, Путін готовий застосовувати будь-які методи, щоб не допустити поразки. Саме тому, зазначають журналісти, минулої неділі російська армія завдала удару по багатоповерхівці в Києві. Потім була ракетна атака на ТЦ в Кременчуці Полтавської області, підсумок - 20 смертей на совісті путінських чиновників.

Експерт Селезньов наголошує, що зараз РФ задіє всі наявні сили і засоби, щоб змусити Україну підкоритися вимогам Кремля. За його словами, війна набуває затяжного характеру.

Раніше прем'єр Британії Борис Джонсон заявляв, що українська влада має реалістичний план, який здатний змінити хід війни, і поділилася ним з партнерами.

Вас також можуть зацікавити новини: