У РФ задіють бізнес з різних галузей на благо армії / фото УНІАН

Новий шанс для російської економіки - порятунок по-путінськи. Відповідно до закону уряду Росії, з'явилося право запровадити спеціальні заходи у сфері економіки.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, закон був підписаний 14 липня. У ньому йдеться про забезпечення армії, яка діє за межами Росії. По суті Путіну потрібні додаткові ресурси на свою війну.

Тобто держава може зобов'язати будь-яке підприємство обслуговувати армію. Тобто він може змусити приватний бізнес виробляти те, що потрібно армії, а не те, що потрібно приватному бізнесу.

Офіційно цей закон зобов'язує обслуговувати тільки військових, але фактично це означає, що задіяний буде бізнес з абсолютно різних галузей.

"Військово-промисловий комплекс - це насправді навіть їжа. Тому що солдатам потрібно робити сухпайки. Військово-промисловий комплекс - це, в тому числі, засоби особистої гігієни для армії. Це навіть папір А4, який використовується в штабі", - пояснює Агія Загребельська, антикорупційний експерт.

І - вишенька на торті - влада може в односторонньому порядку регулювати ціни на контракти. 

"Коли це почне працювати на повну силу, то ті бізнесмени, які будуть говорити про те, що ми не згодні, що це дешево, що це нам у збиток, вони будуть одразу ж оголошуватися ворогами народу, спекулянтами, які хочуть у важкий для Росії час заробити на бідах і на війні", - додає Загребельська.

"Юридичні особи незалежно від їхньої організаційно-правової форми й форми власності не вправі відмовлятися від укладення договорів державних контрактів на поставку товарів, виконання робіт, надання послуг", — йдеться в документі.

Як раніше повідомляв УНІАН, керівництво Кремля намагається підтримати повномасштабну війну проти України економічними заходами. Зокрема, влада хоче розконсервувати мобілізаційні засоби в економіці без оголошення мобілізації.

Вас також можуть зацікавити новини: