Росія не відправлятиме на фронт танки Т-14 "Армата" / фото REUTERS

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко перерахував причини, через які, найімовірніше, Росія відмовилася пускати на фронт свої розрекламовані нові танки Т-14 "Армата".

Експерт нагадав, що офіційно таке рішення росіяни пояснили дорожнечею танка. Однак, він упевнений, що це не справжня причина.

"Немає жодної інтриги в тому, що насправді проблема танка Т-14 "Армата", який досі не виробляється серійно і навряд чи колись буде, не тільки в його дуже високій ціні", - заявив Коваленко.

Відео дня

Зокрема, як зазначив оглядач, регулярно з'являлася інформація про те, що платформа "Армата" дуже проблемна: 2023 року на форумі "Армія-2023" Т-14 викотили на полігон, і там практично рівною поверхнею з бетону та щебеню танк ледве переміщався, розгойдувався, пробуксовував, стріляв на невеликих швидкостях і під час гальмування.

"Було очевидно, що в польових умовах, на пересіченій місцевості, справи будуть ще гіршими. За минулі роки не тільки не були виправлені проблеми "Армати" з трансмісією, а й загалом танк залишився вкрай сирим у балансі маси і габаритів, а також інших показників - зокрема мобільності, рухливості", - додав Коваленко.

Не менш важливими проблемами експерт назвав недоступність обслуговування цих танків у зоні бойових дій і те, що у них занадто великий профіль.

Танки Т-14 "Армата" - що повідомлялося

Нагадаємо, Росія оголосила, що поставила на озброєння новий танк Т-14 "Армата".

При цьому, як заявив генеральний директор "Ростеха" Сергій Чемезов, на фронт в Україну його не відправлятимуть. Хоча, за його словами, "Армата" нібито набагато перевершує інші російські та радянські танки за своїми характеристиками.

Вас також можуть зацікавити новини: