Розпіарені російські танки "Армата" / фото REUTERS

Російські пропагандисти розкручують, що їхній танк Т-14 "Армата" потужніше за ізраїльський основний танк Merkava.

Однак, як пише Defence Express, порівнювати між собою танк, який вже побував у реальних бойових діях, і російський "аналоговнет", який на фронті ніхто не бачив, - як мінімум недоречно.

"Коли мова пішла про порівняння "Армати" і Merkava, то тут росіяни придумали такі аргументи. Мовляв, досвід боїв у Секторі Гази показав, що ізраїльський танк має "захищеність на рівні важкої БМП". А ось "аналоговнетна" "Армата" має бронекапсулу для екіпажу, тому мовляв і вище за характеристиками "на голову", - йдеться в публікації.

Відео дня

Також наголошується, що росіяни оголосили про проведення робіт з підвищення вогневої потужності Т-14 "Армата", результат яких "повинен бути помітний скоро". За словами глави корпорації "Ростех" Сергія Чемезова, танк вже "повністю готовий" - відпрацьовані електроніка та інші елементи конструкції, і потрібно "всього тільки" попрацювати над вогневою міццю.

При цьому рашисти продовжують наполягати на тому, що танк "Армата" був на фронті, хоча цього ніхто не помітив навіть з російського боку. Чемезов заявив, що Т-14 нібито використовувався у боях, але тільки для стрільби із закритих позицій, для штурмових дій не залучався.

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення станом на сьогоднішній ранок становлять 355 750 чоловік особового складу. За добу українські військові ліквідували ще близько 790 російських окупантів.

Крім того, РФ втратила: танків - 5913, бойових броньованих машин - 10973, артилерійських систем - 8376, засобів ППО - 616.

Вас також можуть зацікавити новини: