В ефірі Соловйова натякнули, що Росія може зробити "щось суворе" з Талліном / колаж УНІАН, фото скріншот

У РФ натякнули, що можуть зробити "щось суворе" з Талліном, обізвавши Естонію провінцією США. Раніше стало відомо, що Росія створює "волонтерські" мобільні групи недалеко від держкордону з Естонією.

Відповідною заявою в ефірі топ пропагандиста Росії Володимира Соловйова відзначився президент Асоціації прибалтійських досліджень Микола Межевич.

На пару з Соловйовим вони обговорили, що Москва без наслідків  з боку Америку могла б загрожувати Естонії, позаяк Вашингтон в будь-якому випадку не пішов би на застосування ракет проти Росії.

"Існує точка зору, що якщо ми дозволимо собі сказати щось суворе або вже тим більше щось зробити щодо Талліна-Ревеля-Коливані, то уже через 15 хвилин полетять американські ракети. Запевняю... Якби вони могли їх відправити, знаючи, що нічого не буде у відповідь, вони б вже давно їх відправили", - заявив Межевич. 

Він додав, що США вважають ці території "провінцією" і "периферією", тому не підуть на такий ризик. "Для них це провінція провінцією, периферія периферією, тому нічого тут не буде", - вказав Межевич.

МЗС Естонії заговорив про перейменування двох російських міст 

Нагадаємо, відповідними погрозами в ефірі Соловйова пропагандисти відзначилися на тлі заяви естонського МЗС про те, що 2 "російським" містам в Естонії збираються повернути етнічні назви. Так, Калінінград може стати Кенігсбергом, а Кінгіссеп - Ямбургом або Яамою. Про це заявляв глава комітету у закордонних справах Естонії Марко Міхкельсон 26 вересня. 

Вас також можуть зацікавити новини: