Ілюстрація \ REUTERS

Голова підрозділу мобільних продуктів Samsung Electronics Донджин Кох заявив про готовність компанії представити смартфон з гнучким екраном.

Читайте такожSamsung анонсувала вихід нової "розумної" колонки (фото)

Презентація продукту відбудеться в листопаді на конференції для розробників у Сан-Франциско, передає kommersant з посиланням на CNBC. Дата виходу пристрою в продаж поки не анонсована.

Відео дня

Кох зазначив, що розробка смартфона «майже завершена», незважаючи на те, що створення продукту було доволі «складним». У своїй заяві він також зазначив, що компанія змінила стратегію щодо впровадження проривних технологій в смартфонах середнього цінового діапазону і тепер має намір активно використовувати інноваційні розробки в цьому сегменті, а не в преміальному.

У липні газета The Wall Street Journal повідомляла, що Samsung представить розкладний смартфон з гнучким екраном тільки в 2019 році. Раніше стало відомо, що підрозділ Samsung - Samsung Display - буде поставляти гнучкі розкладні екрани не тільки для власних смартфонів, але і виробників інших пристроїв. Зокрема, зараз компанія веде переговори з китайськими компаніями Oppo і Xiaomi.

Розробкою розкладних смартфонів з гнучким екраном займається китайська Huawei, яка прагне обігнати Samsung в цьому сегменті. У квітні видання ETNews повідомило, що Huawei може випустити смартфон з таким екраном також в листопаді.