facebook.com/Roscosmos

Лондонська компанія OneWeb готується сьогодні запустити перші шість супутників для рамках проекту з покриття всієї Землі бездротовим інтернетом.

Не виключено, що гонка за втілення такого задуму призведе до відправки на орбіту до 2 тисяч подібних апаратів. Адже інші компанії теж планують створити так звані «мега-сузір’я» зв’язку навколо Землі. Втім, у OneWeb вважають, що від сьогодні будуть мати перевагу першого кроку, пише BBC.

Читайте такожNewsweek: Китай буде керувати світом, якщо переможе в гонці за 5G

Відео дня

Супутники компанії будуть доставлені на орбіту ракетою «Союз», запуск якої відбудеться сьогодні у Французькій Гвінеї пізно увечері. Після того, як апарати зійдуть з борту російської ракети, контрольний центр в штаб-квартирі OneWeb у Лондоні спробує встановити з ними зв’язок. Першочергове завдання платформи – зайняти частоти, які потрібні для встановлення стабільного каналу зв’язку, без якого глобальне інтернет-підключення буде неможливим.

Читайте такожІнтернет для "розумних міст": експерт дала прогноз щодо термінів появи 5G в Україні

Якщо все пройде так, як заплановано, компанія планує почати масовий запуск решти елементів «сузір’я» до кінця року. Кожного місяця на орбіту будуть виводитися до 36 супутників. Щоб забезпечити глобальне покриття інтернетом, знадобляться 648 таких апаратів.