Ілюстрація / REUTERS

Користувачі Windows 10 можуть відключати зовнішні накопичувачі без попереднього натискання кнопки "безпечне виймання".

Як йдеться в повідомленні Microsoft, в оновленні операційної системи під номером 1809 (вийшло в жовтні 2018 року) з'явилася функція "швидке видалення", яка запобігає пошкодженню флешок і зовнішніх жорстких дисків при раптовому вийманні пристрою. Ця функція працює за замовчуванням на всіх комп'ютерах, які отримали оновлення.

Читайте такожСтало відомо, коли Microsoft відмовиться від обслуговування Windows 7

Відео дня

Тепер система буде тримати підключений зовнішній USB-пристрій у постійній готовності до відключення, крім моментів, коли копіюється інформація.

Опцію "безпечного виймання" можна налаштувати спеціально, за замовчуванням вона відключена.

Microsoft почала використовувати безпечний принцип роботи з USB-драйверами ще в жовтні 2018 року, тільки раніше про це не повідомляла, зазначає The Verge.

Компанія також приймала заходи щодо захисту драйверів від небезпечного вилучення носіїв ще із запуску Windows 7, сказав виданню IT-експерт Тому Уоррен.

Раніше УНІАН повідомляв, що користувачі операційної системи Windows 10 в минулому році заявили про те, що після установки на комп'ютер жовтневого оновлення, безслідно зникли файли, які зберігаються на пристрої. У січні компанія знову запустила автоматичне оновлення Windows 10 October 2018 Update для всіх користувачів, після виправлення проблеми.