Новий принтер можна використовувати для друку коронок і мостів / ksm-adastra.com.ua

Компанія Formlabs з Массачусетсу оголосила про створення спеціального 3D-принтера для зубних протезів.

Про це пише НВ.

Читайте такожБоротьба зі змінами клімату: у США двоє стартаперів вигадали горілку з повітряНаголошується, що компанія відкрила підрозділ під назвою Formlabs Dental, яке буде займатися новими матеріалами для цього принтера.

Відео дня

Свій новий стоматологічний принтер Formlabs назвала «Form 3b». Він поставляється з програмним забезпеченням, призначеним для вбудовування в існуючий робочий процес стоматологічної бригади. Пакет містить навчання, підтримку та можливість замовити новий принтер, якщо щось потребує ремонту.

Form 3b можна використовувати для друку коронок і мостів, чистильних фіксаторів, хірургічних направляючих для допомоги під час процедур зубної імплантації, спеціальних захисних пристроїв для порожнини рота і протезів.

За словами розробників, вартість повного комплекту зубного протеза становить близько 10 доларів у порівнянні з 50 доларами при використанні традиційних зубних протезів і акрилу.

Зазначається, що сьогодні у світі виробляється 50 мільйонів зубних протезів на рік, але тільки 1% – за допомогою цифрових інструментів.

Раніше УНІАН повідомляв, що українські стартапери створили QR-паспорт для домашніх улюбленців.