Концепт розроблений з урахуванням простоти і надійності / фото: nasa.gov

Аерокосмічне агентство NASA представило концепт роботизованого посадкового модуля середнього розміру, який зможе доставити в полярні регіони Місяця ровер.

Про це повідомляється на сайті NASA.

Читайте такожШтучний інтелект попередив, що може «завдати шкоди» людям

Відео дня

Зазначається, що представлений концепт був розроблений з урахуванням максимальної простоти, економічності, практичності і надійності.

Інженери, зокрема, зосередилися на тому, щоб під час посадки модуль міг підтримувати максимальну точність за будь-якої маси вантажу. Він має бути здатен взяти на борт місяцехід вагою 300 кг та інший корисний вантаж.

"Ми використовували однорядні системи, мінімум механізмів і наявні технології, щоб знизити складність, тоді як прогрес в сфері точної посадки дозволить уникнути небезпек і створить сприятливі умови для роботи місяцеходу", - пояснив головний інженер проекту Логан Кеннеді.

Наголошується, що в розробці модуля взяли участь різні центри NASA. Інженери також сподіваються, що їхній концепт зможе допомогти в розробці концептів інших посадочних модулів.

Як повідомляв УНІАН, Національне аерокосмічне агентство США прийняло пропозицію Університету Буффало про розробку експериментального космічного апарату для досліджень Венери.