У Китаї знайшли нових теракотових солдатів / Flickr/Diego Tirira

Ще близько 200 солдатів Теракотової армії були викопані в гробниці імператора Ці Ши Хуан-ді. Археологи також знайшли 12 глиняних коней, рештки двох колісниць, бронзові мечі, луки й кольорові щити.

Як пише Newsweek, відкриття було зроблене під час останнього раунду розкопок в поховальній коморі №1 на ділянці площею 400 квадратних метрів. Шен Маосянг, який очолював розкопки, сказав, що більшість знайдених нових солдатів можна поділити на дві групи: зі списами і з луками.

Читайте такожВ Греції знайдено царські поховання Бронзового віку

Відео дня

Теракотова армія була збудована приблизно 2200 років тому для захисту імператора Ці Ши Хуан-ді після смерті. Армія, яка складається з приблизно 8 тисяч солдатів, понад 500 коней і 130 колісниць, була розставлена у трьох поховальних ямах поблизу мавзолея імператора. Її вперше відкрили в 1974 році, коли фермери копали на північному заході Китаю. Розкопки швидко виявили велетенський комплекс з тисячами солдатів, кожен з яких мав свої особливі риси. Вчені вважають, що будівництво комплексу з Теракотовою армією зайняло 30 років.

Археологи відновили розкопки в поховальній ямі №1 в 2009 році. 200 нових солдатів знайшли в рамках цих зусиль.