Вперше японські кораблі "Кага" і "Акагі" виявили в 2019 році / колаж УНІАН, скріншот відео EVNautilus

Неймовірні кадри, зняті групою міжнародних експертів глибоко під водою, показують затонулий 80 років японський авіаносець. Корабель, потоплений ВМС США під час Другої світової війни, привернув увагу експертів.

Як пише Mirror, це сталося приблизно через чотири роки після того, як нічого не підозрюючі мореплавці в 2019 році виявили кораблі "Кага" і "Акагі". 

Вперше опубліковані кадри "Акагі", про які говорять в середовищі військових експертів і ентузіастів, розкривають дуже незначні подробиці про корабель, який затонув під час битви за Мідвей в 1942 році.

На носі корабля можна побачити імператорську хризантему разом з видимими кулеметами. На початку цього місяця команда провела п'ять днів, оглядаючи Південно-східні води Острова Мідвей.

Експерти тричі досліджували морські глибини, використовуючи підводні човни, автономний підводний апарат з гідролокатором (АНПА) та інше обладнання, занурюючись на глибину понад 5100 метрів.

Обидва кораблі були знайдені на глибині понад 5400 метрів у Національному морському пам'ятнику природи Папаханаумокуакеа, який є найбільшою морською заповідною територією у світі.

До початку вересня єдиним старим морським судном, виявленим в 1998 році в ході досліджень, був американський авіаносець USS Yorktown. Це робить відкриття двох імперських авіаносців ще більш захоплюючим.

У посольстві Японії відзначили, що, хоча США і Японія перебували в конфлікті, коли кораблі були потоплені, сьогодні дві держави є союзниками, які зробили дивовижне відкриття.

"Сьогоднішній мир і завтрашні відкриття побудовані на жертвах війни", - заявили в японському посольстві. У ньому також зазначили, що дві країни повинні зміцнювати свої зв'язки.

Затонулі судна - інші новини

Як повідомляв УНІАН, раніше дослідники виявили неушкоджені залишки шхуни "Тринідад". Вона затонула на озері Мічиган у США в 1881 році. "Тринідад" був побудований на Гранд-Айленді, штат Нью-Йорк, у 1867 році та використовувався як вантажне судно в торгівлі зерном.

А мисливці за корабельними аваріями знайшли уламки судна, що потонуло 350 років назад у Великих озерах (США). Це судно називають "кораблем-привидом" або "проклятим" кораблем. Існує версія, що на судні стався бунт, і члени екіпажу просто його втопили, прихопивши вантаж.

Вас також можуть зацікавити новини: