Ілюстрація / REUTERS

NASA уклало угоду з Інститутом SETI, щоб подбати про те, що інопланетні форми життя "не заразять" Землю. 

Зазвичай новий підрядник американської космічної агенції займається пошуками позаземного розуму. Але тепер його робота буде полягати в тому, щоб не допустити потрапляння інопланетних видів на Землю чи інших планет під час космічних місій, - пише The Independent.

Інститут SETI буде співпрацювати з NASA над проведенням тренувань, розробкою інструкцій, а також допомагатиме доносити інформацію до населення про космічні операції. Крім того, SETI буде "перевіряти біологічну чистоту польотів", щоб уникнути біологічного зараження під час місій, яке може негативно вплинути на Землю.

Відео дня

Контракт стосується низки космічних дослідних місій включно з Mars 2020 і Europa Clipper, а також підготовку до польоту на Марс, метою якого буде зібрати й доставити на нашу планету зразки з сусідньої планети.

Читайте такожForbes: NASA готує політ до астероїда, який коштує більше економіки Землі

Мета Mars 2020 буде включати політ спеціального гелікоптера, який повинен перевірити, чи можливі авіаційні польоти на Червоній планеті. Тим часом, Europa Clipper доставить дослідну станцію на супутник Юпітера. Метою місії буде з'ясувати, чи здатна Європа підтримувати біологічне життя. Також SETI буде працювати з NASA над програмою пілотованих місій на Місяць під назвою Artemis. В рамках цієї програми запланована перша висадка жінки на супутнику Землі до 2024 року, а також оцінка можливостей зі створення бази на його поверхні.