Ілюстрація REUTERS

Технологічна компанія Google запустила сервіс Nearby Share для швидкої передачі файлів між смартфонами, які використовують операційну систему Android 6.0 від Google або більш нові версії цієї системи.

Читайте такожGoogle прокладе підводний кабель між США і Європою

Про це повідомила прес-служба компанії в своєму офіційному блозі.

Відео дня

Згідно з повідомленням, якщо користувач бажає з кимось поділитися файлами, сервіс визначатиме мобільні телефони, які знаходяться поблизу, і сам вибиратиме найбільш швидкий канал передачі даних (Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC або Wi-Fi).

Також сервіс дозволяє користувачам зберегти анонімність під час передачі даних і закрити доступ до файлів певним смартфонам.

У компанії підкреслили, що сервіс буде доступний автоматично для всіх мобільних телефонів, де встановлена операційна система Android 6.0 або новіші її версії.

Як повідомляв УНІАН, у липні компанія Google запустила в тестовому режимі сервіс Shoploop для онлайн-торгівлі товарами, які рекламуються за допомогою відеооглядів, і запровадила заборону на рекламу в своєму онлайн-сервісі Google Ads шпигунських програм і технологій для стеження.

Довідка УНІАН. Google - глобальна технологічна компанія в складі холдингу Alphabet, що інвестує в інтернет-пошук, хмарні обчислення та рекламні технології. Є однією з найбільших технологічних компаній світу.