Україна в січні-лютому 2008 року здійснювала митне оформлення постачання природного газу за контрактами ЗАТ “УкрГазЕнерго”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Державної митної служби Валерій ХОРОШКОВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

«Станом на 28 лютого було оформлено газу на 8 млрд. грн. Це газ, який іде за контрактом “УкрГазЕнерго” при вартості 179,5 долара за тисячу кубометрів газу. Весь обсяг газу декларується за цією ціною, і за цією ціною знімаються всі податки, і, перш за все, податок на додану вартість», - сказав В.ХОРОШКОВСЬКИЙ.

Відео дня

Керівник Держмит ниці підкреслив, що надалі митне оформлення природного газу здійснюватиметься відповідно до національного законодавства. «Якщо будуть встановлені нові правила гри, то, звичайно, ми виконуватимемо нові правила. Я не можу щось ігнорувати або створювати умови. Я працюю виключно в законодавчому полі. Я виконую закони України, укази Президента, рішення уряду. На сьогодні у мене немає підстав не розмитнювати газ», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 березня, прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО заявила, що Україна з 1 березня припиняє митне оформлення постачання газу за контрактами “УкрГазЕнерго”.

«З 1 березня ми займаємо чітку позицію – ніякого розмитнювання на “УкрГазЕнерго” не буде. І для цього буде рішення уряду», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.