Екіпаж судна "Норд" відпустили на свободу / фото dpsu.gov.ua

Екіпаж арештованого кримського риболовне судна "Норд", яке з порушенням вставленого порядку під російським прапором заїхало на територію України, відпустили на свободу.

Про це повідомила представник судновласника Ганна Шевельова, повідомляють "РИА.Новости".

Читайте такожСкандал з судном "Норд": ФСБ вирішила "захищати" російських рибалок від "українського піратства"

Відео дня

"Команда, за винятком капітана, перебуває на волі. Зараз вони всі в Маріуполі. Але їм ще необхідно 10-го (квітня - УНІАН) з'явитися на допит до СБУ у зв'язку зі справою капітана", — сказала Шевельова.

Напередодні маріупольський суд наклав на екіпаж адміністративний штраф за статтею "Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", повідомляє видання.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня українські прикордонники в Азовському морі затримали риболовне судно «Норд». У Держприкордонслужбі заявили, що члени команди судна порушили порядок виїзду з тимчасово окупованої території України. Судно, зареєстроване на окупованій території АР Крим, йшло під прапором РФ. На його борту знаходився екіпаж у складі 10 осіб. У всіх були паспорти громадян РФ.

Судно з екіпажем було відконвойовано до порту Бердянська, 30 березня на судно був накладений арешт.

6 квітня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави для затриманого капітана судна "Норд" Володимира Горобенка.