В`ятрович нагадав про заборону на "георгіївські стрічкки" / Фото УНІАН

Політичні спекулянти намагатимуться використовувати заборонену символіку на заходах 9 травня задля створення провокацій.

Таку заяву в ефірі каналу «Прямий» зробив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович.

Читайте також"Нехай щастить!": двох росіян не пустили до України через "георгіївські" стрічки (фото)

Відео дня

“Завтра можливі різного роду провокації. Сподіваюся на активні дії українських правоохоронних органів, які не дозволять використовувати заборонену символіку.

Нагадаю, це і так звана “георгіївська стрічка” і комуністичні символи. Переконаний, що спроби використати ці символи — це політичні провокації, які не мають нічого спільного з вшануванням загиблих чи повагою до живих ветеранів війни», - зазначив він.

«Давайте зробимо так, щоби завтра не було соромно, зокрема тим живим учасникам цієї війни. Давайте не дозволимо різного роду політичним спекулянтам перетворити 9 травня на політичне шоу”, - підсумував В'ятрович.

Як повідомляв УНІАН, співробітники Служби безпеки України провели слідчі дії у керівників комуністичної партії, вилучивши агітаційні матеріали із забороненою символікою тоталітарного радянського режиму.

Агітаційні матеріали на замовлення російських кураторів планувалось публічно поширювати 9 травня. Це мало дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в державі та спровокувати силові сутички між активістами.