Під вартою чоловік пробуде до 12 вересня \ Фото УНІАН

На Сумщині чоловіка, який побив свою чотирирічну доньку та залишив її помирати, взято під варту строком на 60 діб.

Читайте такожНа Сумщині батько до смерті побив 4-річну дочку за те, що вона відмовлялася вечеряти

Як повідомляється на офіційному сайті Білопільського районного суду Сумської області, відповідне рішення прийнято 16 липня. «16 липня до Білопільського районного суду Сумської області надійшло клопотання про застосування до особи, яка підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 135, ч. 1 ст. 121 КК України, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Цього ж дня слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 12 вересня включно», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

За інформацією суду, 13 липня близько 14:00 чоловік умисно завдав своїй 4-річній дочці два удари по голові дволітровою пляшкою, наповненою водою, та ще один удар кулаком також в район голови, через те, що остання відмовилася їсти. Незважаючи на те, що в дочки одразу погіршилося здоров’я, її батько не надав їй необхідної допомоги, не викликав лікаря, а відніс дівчинку на ліжко, в якому вона й померла 14 липня близько 20:00.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня в селі Кальченки Білопільського району Сумської області чоловік наніс тілесні ушкодження своїй чотирьохрічній доньці. Наступного дня дівчинка померла. Згідно висновку медиків, дитина отримала вогнищеву травму головного мозку, а безпосередньою причиною смерті є механічна асфіксія харчовими масами.

28-річного чоловіка затримано. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 121 і та ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу ("умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння"; "завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження"). Затриманому загрожує до 8 років позбавлення волі.