Праворадикали громадської організації С14 принесли кілька пакетів сміття з Лисої гори і розкидали його на вході до Голосіївського управління поліції Києва.

Як передає кореспондент УНІАН, на знак протесту проти порушення кримінальної справи щодо координатора С14 Сергія Мазура, якого звинувачують у погромі табору ромів, члени цієї організації влаштували акцію біля входу в Голосіївське управління поліції Києва.

Кілька десятків праворадикалів принесли до відділку поліції мішки зі сміттям, яке лишилося від циганського табору на Лисій горі в Голосіївському районі.

За їхніми словами, слідчий цього управління на прізвище Зарудний фальсифікує справу проти координатора С14 Сергія Мазура. Вони стверджують, що безпосередньо у погромі табору насправді брали участь працівники поліції в цивільному одязі, проте жодних претензій до своїх колег у правоохоронців немає.

Читайте такожПогром табору ромів на Лисій горі у Києві: координатора праворадикалів С14 Мазура відправили під домашній арешт

Також учасники акції протесту запевняють, що мають запис розмови із слідчим Зарудним ще до порушення справи проти Мазура, в якому той допускав ксенофобські та расистські вислови стосовно осіб ромської національності, та пообіцяли незабаром оприлюднити ці записи в мережі Інтернет.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня активісти праворадикальної організації C14 розігнали табір ромів на Лисій горі в Голосіївському районі Києва.

У поліції заявили, що розслідують кримінальне провадження за двома статтями – «навмисне пошкодження майна шляхом підпалу», а також – «хуліганство» ККУ.

10 липня користувачі Facebook повідомили, що поліція проводить обшук у квартирі одного з координаторів праворадикальної організації С14 Сергія Мазура у Борисполі. Згодом у поліції заявили, що одному з учасників погрому табору ромів оголошено про підозру в хуліганстві, скоєному групою осіб. Йшлося про Мазура.

Сьогодні, 18 липня, Голосіївський райсуд міста Києва взяв його під цілодобовий домашній арешт.