Ілюстрація / REUTERS

Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов попросив не поширювати неправдиві чутки про його примусове годування або ж смерть.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе в ефірі «Громадського».

«Олег сказав, аби люди не поширювали чутки про примусове годування, він просить відкидати таку інформацію та фільтрувати її. А щодо чуток про його смерть - він посміявся над людьми, які поширюють їх, і вважає їх шкідниками», - сказав Дінзе.

Відео дня

Адвокат зустрівся з Сенцовим 19 липня. Вони бачилися тет-а-тет без представників колонії.

Читайте такожМати Сенцова сподівається, що після листа до Путіна її відносини з сином не зміняться

«Ми спілкувалися через скло. Він передавав слова підтримки політв’язням у Криму. Він намагається слідкувати з різних джерел за кримськими справами», - зазначив Дінзе.

Як повідомлялося, у Сенцова погіршився стан здоров’я. За словами адвоката, політв’язень не збирається припиняти голодування, і має намір «йти до переможного кінця».

Україна звернулася до Європейського суду з прав людини з приводу стану здоров’я незаконно засудженого в РФ Сенцова. Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що заяву подано за спеціальним параграфом регламенту ЄСПЛ щодо зобов’язання Росії негайно надати інформацію про стан здоров’я Сенцова і забезпечити до нього доступ лікарів, і фактично його звільнити від незаконного утримання у зв’язку з тим, що він перебуває в стані голодовки.

«За нашою інформацією, суд витребував від РФ об’єктивну і незалежну оцінку медиків щодо стану здоров’я Сенцова. Зараз вони певну інформацію направили, суд її обробляє», - додав міністр.

Мати Олега Сенцова Людмила написала президенту РФ Володимиру Путіну клопотання про помилування. У Кремлі пообіцяли розглянути це звернення.