Провідниця поїзда назвала пасажира націоналістом / фото facebook.com/Ярослав Попович

У Львові в поїзді "Миколаїв - Івано-Франківськ" розгорівся мовний скандал: там провідниця відмовилася розмовляти з пасажиром українською мовою й нагрубила йому.

Інцидент стався 21 липня, пише на своїй сторінці у Facebook пасажир Ярослав Попович. Фото провідниці Ніни Вакулик він опублікував під своїм постом.

Читайте також"Ві агенти Кремля?": скандальна письменниця розкритикувала СБУ через російську мову

Відео дня

"Звертається до мене російською: "Ваш квиточок і документи". Прошу її обслуговувати мене українською. Вона реагує агресивно: "Хто таке сказав, що я повинна обслуговувати українською? Української мови я не знаю, вчити не буду, буду обслуговувати російською. Не знаєш російської - іди і вчи, націоналісте", - передав діалог Попович.

За його словами, він звернувся до начальника поїзда, той теж визнав поведінку провідниці неприпустимою.

"Якщо вона не знає української, то працювати провідником більше не буде, переведемо її у депо. Крім того, обов'язково проведемо роботу з усіма нашими провідниками", - відповів начальник. Пізніше він вийшов до провідниці та заявив, що переведе її на іншу посаду, поки та не вивчить українську.

Раніше в гуртожитку Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого розгорівся скандал через українську мову. Одна зі студенток поскаржилася, що всі оголошення в гуртожитку російською мовою, на що працівниця гуртожитку відреагувала дуже різко і почала принижувати дівчину.