У соцмережах повідомляють про "лови" призовників біля метро / фото - Facebook - Дмитро Кучер

Співробітники військкомату Деснянського району Києва разом з поліцейськими вже другий день шукають потенційних призовників біля станції метро «Лісова».

Читайте такожУ стані напіввійни: журналісти зібрали 10 ключових фактів про воєнний стан в Україні

Про "полювання" на призовників у Facebook повідомляє журналіст Дмитро Кучер.

Відео дня

«Київ. Метро Лісова. Співробітники Деснянського військкомату разом з місцевими дільничними поліцейськими проводять "вилов" потенційних призовників. Працюють двома групами. Підходять і запитують документи у всіх чоловіків, які явно поспішають на роботу. Просто при мені затримували хлопця, який при собі не мав документів», - написав він у Facebook.

Напередодні проект dtp.kiev.ua також повідомив про подібні «лови» призовників біля Лісової.

«В Києві на метро Лісова люди у формі та патрульні поліцейські штормлять хлопців і вимагають надавати на місці документи про проходження військової служби», - говорилося в повідомленні.

«Інформація підтверджена кількома читачами, яких в тому числі і зупиняли. При цьому застосовується техніка брехливих дзвінків і запевнення що вони перебувають у розшуку за ухилення від проходження військової служби, навіть інваліди», - повідомило dtp.kiev.ua.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України викрила учасника мережі інтернет-провокаторів, який за завданням спецслужб РФ поширював у соцмережах фейкові повідомлення для поширення паніки в країні через введення воєнного стану.