Нова українська експедиція в Антарктиду візьме з собою прапори бригад ЗСУ / mil.gov.ua

У 24 Українській антарктичній експедиції на станції «Академік Вернадський» буде брати участь тележурналіст Андрій Мочурад, який візьме з собою прапори бойових бригад Збройних сил України.

Читайте такожПрактично вся "сіра зона" на Донбасі звільнена та взята під контроль ЗСУ – радник Порошенка

Як повідомляється на сайті Міноборони, про це Мочурад розповів на брифінгу у Львові. Журналіст відомий як ветеран бойових дій на Донбасі та ініціатор численних патріотичних ініціатив. 

Відео дня

За його словами, в Антарктиді українська експедиція займається метеорологічними, біологічними та геофізичними дослідженнями. 

"У мене є досвід мандрівника. Свого часу здійснював експедицію країнами Близького Сходу. Мав досвід гірських сходжень у цьому регіоні. Важкої роботи і складних метеоумов я не боюсь. Крім того, хочу продовжити ініціативу українців щодо вшанування бойових побратимів. Тому до Антарктиди зі мною вирушать прапори бригади морської авіації Військово-Морських Сил ЗС України, 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. А також прапор Десантно-штурмових військ ЗС України, адже я є офіцером і перебуваю в оперативному резерві однієї з бригад ДШВ, – повідомив Андрій Мочурад. 

Журналіст також має намір зняти документальний фільм про діяльність українських науковців на Південному полюсі.

Раніше УНІАН розповідав, як живуть українські полярники на Південному полюсі планети.