Поліцейські організували і прикривали систематичне вчинення злочинів особами ромської національності \ УНІАН

У Львові повідомлено про підозру дев’ятьом поліцейським, які прикривали систематичне вчинення злочинів особами ромської національності на території головного залізничного вокзалу міста.

Читайте такожУ Харкові в метро поліцейські били людей та вимагали з них гроші (відео)

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області. Згідно з повідомленням, прокуратурою повідомлено про підозру дев’ятьом учасникам організованої групи (створеної працівниками поліції) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена організованою групою), ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Відео дня

«У період травня-серпня 2018 року поліцейські організували та прикривали систематичне вчинення злочинів особами ромської національності на території головного залізничного вокзалу Львова. Зловмисники, заволоділи грошовими коштами потерпілих у розмірі понад 160 тис. грн. З метою приховування своєї злочинної діяльності постійно змінювали номери абонентів мобільного зв’язку, а також для зменшення кількості скарг громадян про вчинені крадіжки, організували залишення кишеньковими злодіями документів потерпілих після їх викрадення у заздалегідь обумовленому місці», - повідомили у прокуратурі.

За вчинення інкримінованих їм злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

За відомостями прокуратури, на даний час до Галицького районного суду направлено клопотання про обрання учасникам організованої групи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Засідання по даній справі призначено на завтра, 11 січня.