Поліція оголосила підозру двом іноземцям у нападі на Dzidzio / фото kyiv.npu.gov.ua

Поліцейські Києва оголосили про підозру двом іноземцям за напад на актора та співака Михайла Хому, відомого під псевдонімом Dzidzio.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Києва, підозрюваних оголошено у розшук.

Читайте також"Можу втратити слух": після нападу DZIDZIO госпіталізували до лікарні

Як розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, поліцейські з’ясували, що невідомі вдарили чоловіка по голові та втекли двома автомобілями. Попередньо подію було кваліфіковано за статтею 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

"Ми опитали потерпілого, відібрали пояснення у очевидців та вилучили відео з камер спостереження. Окрім цього, у Києві ввели оперативний план, за допомогою якого у сусідньому районі столиці знайшли один автомобіль. Також встановили фігурантів, які нанесли тілесні ушкодження. Це – 36-річний та 33-річний іноземці, раніше судимі за підробку документів", - додав Владислав Іщенко.

Наразі злочин перекваліфіковано на на ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 4 років позбавлення волі.

Відео Поліція Києва

Як повідомляв УНІАН, напад на Dzidzio стався 28 грудня біля будівлі однієї з радіостанцій.

Співак пов'язує напад із колишнім учасником колективу Олегом Турком (Лесик) та Михайлом Мішковим, якому він продав свою частку у гурті. "Перед ефіром на радіо на мене напала зграя бандитів, це було близько 8 людей неслов’янської зовнішності на чолі з Михайлом Мішковим, який на мою думку, є у злочинній змові з Олегом Турком", - зазначив співак.