Марвел випустить фільм "Капітан Марвел" / фото marvel.com

Журналісти зібрали десять найбільш очікуваних фільмів 2019 року.

Про це йдеться в журналі "Новое время".

1. Фаворитка

Дата прем'єри в Україні: 31 січня 2019 року.

Стрічка розповість про життя при дворі останньої королеви з династії Стюартів — Анни, яка жила в XVIII столітті. Правителька поховала чоловіка, страждає ожирінням і депресією, всі її 17 дітей померли в дитинстві, а вона називає їх іменами кроликів, яких тримає в королівських покоях. При цьому Англією править не Ганна, а леді Сара Черчілль, з якою у королеви роман. І тут втручається в події служниця королеви Ебігейл, яка є кузиною леді Черчілль. Дівчина швидко включається в палацові інтриги і намагається зайняти місце своєї родички.

2. Капітан Марвел

Дата прем'єри в Україні: 7 березня 2019 року

Капітан Марвел є 21-м фільмом кіноімперії Marvel, що займається екранізацією коміксів про супергероїв, які як правило, приносять астрономічні збори. Події фільму відбуваються в 1955 році — льотчиця Керол Дэнверс стає найсильнішою в галактиці і приєднується до спецзагону Старфорс, який очолює воїн Крії (його роль виконує Джуд Лоу). В цей час планета Земля опиняється в центрі війни між двома інопланетними расами. І якраз зараз Керол повертається на Землю, щоб більше дізнатися про своє минуле.

3. Дамбо

Дата прем'єри в Україні: 28 березня 2019 року

Навесні 2019-го в прокат вийде картина Дамбо виробництва Walt Disney Studios, заснована на однойменному мультфільмі 1941 року. Режисером кіноверсії став Тім Бертон. За сюжетом цирковий імпресаріо Марк Медічі призначає колишню зірку цирку Холта (Колін Фаррелл) доглядачем при незвичайному слоненяті на ім'я Дамбо. Малюк має неймовірно великі вуха, через що над Холтом сміються інші доглядачі цирку. Зате слоненя вміє літати, і цей незвичайний талант вирішує використовувати директор цирку разом з відомим підприємцем Вендевером. Дамбо стає зіркою розважального підприємства Казкова країна і успішно виступає, поки одного разу Холт не дізнається, що за яскравими шоу ховається багато темних таємниць.

4. До зірок

Дата прем'єри в Україні: 23 травня 2019 року

Фільм американського режисера Джеймса Грея є копродукцією США і Бразилії. На головну роль Грей запросив зоряного Бреда Пітта. За сюжетом інженер армійського корпусу, що страждає легкою формою аутизму, намагається знайти свого батька, подорожуючи Сонячною системою. Батько зник 20 років тому під час дослідження позаземного життя в сузір'ї Нептуна.

фото imdb.com

5. Кладовище тварин

Дата прем'єри в Україні: 19 квітня 2019 року

Кладовище тварин має літературну основу — це екранізація однойменного роману класика сучасного хоррора Стівена Кінга. Головний герой Луїс Крід з родиною переїжджає в новий будинок у селі, поруч з яким розташовано похмуре кладовище для домашніх тварин. Луїс ховає там свою кішку, збиту машиною. Сам того не підозрюючи, він відкриває двері для низки страшних подій, які доводять, що мертвим не місце серед живих.

6. Аладдін

Дата прем'єри в Україні: 23 травня 2019 року

Цей фільм, знятий режисером Гаєм Річі, — ремейк за мотивами однойменного мультфільму виробництва Walt Disney 1992 року. У новому Аладдіні, знятому в жанрі мюзиклу, звучать популярні музичні композиції з мультфільму, а також нові пісні. Сюжет історії незмінний: бідняк Аладдін знаходить чарівну лампу, всередині якої сидить джин. З його допомогою Аладдін потрапляє в палац, де закохується в принцесу Жасмін. Тим часом владний візир Аграби Джафар хоче дістати чарівну лампу і стати володарем світу.

7. Король Лев

Дата прем'єри в Україні: 18 липня 2019 року

За сюжетом левеня Симба переживає втрату батька, якого убив злий лев Шрам, дядько левеняти. Проходить час, Симба росте і вчиться постояти за себе і захищати інших звірів. Одного разу він повертається в савану, щоб поборотися за трон короля. Над фільмом працювала команда з 600 художників, аніматорів і техніків. В результаті був створений 1 млн малюнків.

8. Щиглик

Дата прем'єри в Україні: жовтень 2019 року

Екранізація однойменного роману письменниці Донни Тартт. В основі сюжету історія про хлопчика Теодора Деккера, що опинився разом зі своєю мамою в Метрополітен-музеї в Нью-Йорку під час теракту. Він дивом залишається живий і стає свідком смерті старого, який, умираючи, заповідає йому рідкісну картину XVII століття. З цього моменту головний герой знайомиться з підпільним світом мистецтва і кардинально змінює своє життя.

фото imdb.com

9. Одного разу в Голлівуді

Дата прем'єри в Україні: серпень 2019 року

Дія фільму відбувається в 1969 році в Каліфорнії. Час хіпі, музики The Beatles, експериментів з наркотиками. Головний герой фільму — телевізійний актор, який після зйомок у своєму першому серіалі шукає можливість пробитися у світ великого кіно. Одночасно такими ж пошуками зайнятий його помічник і дублер. Події фільму відбуваються на фоні вбивств, вчинених групою Чарльза Менсона. Він починав як музикант, потім організував групу своїх шанувальників, які називають себе "сім'єю". У 1969 році вони здійснюють низку злочинів, стверджуючи, що встановлюють справедливість білих над чорними в ім'я вищої мети.

Десять найбільш очікуваних фільмів 2019 року (відео)

10. Зоряні війни: епізод ІХ

Дата прем'єри в Україні: грудень 2019 року

Напередодні зимових свят на екрани вийде новий епізод популярної космічної саги. Особлива увага до фільму пов'язана в тому числі з тим, що його творці тримають в секреті, хто виконає роль принцеси Леї — її виконавиця Керрі Фішер померла в 2016 році, — і чи буде в новому епізоді принцеса взагалі.

фото kinoafisha.ua

Детальніше читайте у свіжому випуску журналу "Новое время".