Пам'ятник  "зеленим чоловічкам", що захопили Крим, трохи почервонів / фото crimeapress.info

Пам'ятник "зеленим чоловічкам", відкритий більше двох з половиною років тому в центрі окупованого Сімферополя, було облито червоною фарбою.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на "прес-службу МВС по республіці Крим".

Співробітники "поліції" в окупованому Сімферополі затримали чоловіка, який облив фарбою пам'ятник "зеленим чоловічкам".

Відео дня

За словами окупантів, затриманий перебуває у стані "алкогольного сп'яніння". Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею "вандалізм".

Військові РФ без розпізнавальних знаків захопили Крим у 2014 році / фото crimeapress.info

Як повідомляв УНІАН, пам'ятник "зеленим чоловічкам" - російським військовим без розпізнавальних знаків, які в рамках спецоперації захоплювали Кримський півострів у лютому-березні 2014 року - відкрили 11 червня 2016 року неподалік від "кримського парламенту" в Сімферополі.

Читайте такожБрехня як держполітика: найбезглуздіші «відмазки» Росії

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши «референдум» по його самовизначенню. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% тих, хто взяв участь в голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.