Киянину пред'явлено звинувачення у вандалізмі / фото crimeapress.info

У Криму затримали жителя Києва, який нібито облив фарбою пам'ятник «зеленим чоловічкам» в Сімферополі.

Про це повідомляє «Интерфакс».

"Громадянин України, який проживає в Києві, в ніч на 28 січня облив червоною фарбою пам'ятник у Сімферополі. В даний час він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання в Сімферополі, де його порядок і умови утримання під вартою повністю дотримуються", - сказала уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

Відео дня

Російський омбудсмен запевняє, що затриманому забезпечено триразове харчування, за медичною допомогою він не звертався, спальне місце у нього є. Зараз йому пред'явлено звинувачення у вандалізмі, протягом трьох діб йому буде обрано запобіжний захід.

Читайте такожВ окупованому Криму облили фарбою пам'ятник "зеленим чоловічкам" (фото)

"На мою адресу від нього ніяких скарг і звернень не надходило. Він не приховує, що невдоволений ситуацією в Криму, становищем людей. Хоче дати якогось політичного розголосу, тому що певний елемент провокації тут має місце. Але для мене як уповноваженого головне, щоб не було порушень процесуального законодавства та умов тримання під вартою", - зазначила омбудсмен.

Пам'ятник "зеленим чоловічкам" - російським військовим без розпізнавальних знаків, які в рамках спецоперації захоплювали Кримський півострів у лютому-березні 2014 року - відкрили 11 червня 2016 року неподалік від кримського парламенту в Сімферополі.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши «референдум» по його самовизначенню. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% тих, хто взяв участь в голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.