Бєлови жили в Одесі. Сусіди кажуть, що це було заможне і доброзичливе подружжя \ соцмережі

Стали відомими нові подробиці вчорашнього розстрілу подружжя у Миколаєві. Виявляється, 52-річний убивця, який на очах у численних свідків розрядив мисливську рушницю у своїх знайомих, погрожував їм ще півроку тому.

Читайте такожЧоловіку загрожує довічне ув'язнення за розстріл подружжя у Миколаєві (відео)

Як йдеться в сюжеті ТСН, юрист Олег Кірюхін, який допоміг парі перемогти в суді, розповів журналістам про те, що його підзахисний скаржився на погрози правоохоронцям, однак у поліції це заперечують. Адвокат теж фігурує на моторошних відеозаписах злочину, котрі зроблені камерами спостереження – чоловік саме розмовляв із Михайлом та Тетяною Бєловими, коли до них наблизився зі зброєю Герасим Багірянц. "Мені каже: відійдіть убік. Відходжу вбік – і бачу: постріл, Бєлов падає, немов підкошений, і тут же він стріляє в дружину, вона тікає", - розповідає очевидець. 

Відео дня

Тетяна Бєлова загинула на місці розстрілу, її чоловік помер у кареті швидкої, їм було по 60 років. Під час стрілянини поряд з Багірянцем бігає його син, після вбивства він щось говорить батькові і втікає на машині. А батько кидає зброю і сідає на сходи, де його і затримує поліція. Слідчим злочинець сказав, що вбивства не планував, а зброю завжди тримав у машині, бо мисливець.

Бєлови жили в Одесі. Сусіди кажуть, що це було заможне і доброзичливе подружжя. З родиною Багірянців з Миколаєва Бєлови дружили багато років. За словами адвоката, Герасим ще у 2008 році позичив у Бєлових $60 тис., заставою були його будинки у Миколаєві. "Один із них мав продатися, і за рахунок цього мав бути повернутий борг", - пояснив Олег Кірюхін. 

ТСН розшукала два будинки, адреси яких вказані в судовому реєстрі. Саме вони стали заставою для грошей, однак коли Багірянц не зміг віддати борг, він переписав ці будинки на своїх дітей. Дізнавшись про це, Бєлови звернулися до суду, аби скасувати договір, і суд задовольнив позов. Багірянца це обурило. "Він заявив, що він борги повернув, а я кажу: чим це підтверджується? Він: є скріншот переписки. Я спитав: а є у вас розписки? То він казав, що нема, то відмовлявся від дачі свідчень", - каже адвокат Бєлових. "Встановлено, що він не визнає цей борг, і тому після судового засідання, коли вони вийшли на вулицю, у них відбувся конфлікт, і з рушниці мисливської здійснив два постріли", - констатував начальник слідчого управління ГУ НП в Миколаївської області Іван Вигівський.

Сусіди стрілка приголомшені, бо родина небідна, має кілька будинків, господар – бізнесмен. Чому так вчинив – люди не збагнуть. 

Адвокат Бєлових говорить, що трагедії можна було б уникнути – мовляв, ще півроку тому Багірянц погрожував убивством, і це було записано в телефоні Бєлова. "Він повідомив у прокуратуру, прокурор у поліцію ще 20 серпня 2018 року. Подав заяву про шахрайство з боку Багірянца та про погрози вбивством", - розповів Олег Кірюхін.

В поліції це заперечують. "Слідчими розслідувалася справа про невиконання рішення суду за борговими зобовязаннями, але заяви від людей про те, що їм погрожують вбивством, не надходило", - каже речник ГУ НП в Миколаївській області Олена Бережна.