Під дорогою до Кримського мосту змиває насип / фото informnapalm.org

Єдина дорога, що веде до Кримського мосту з боку окупованої Керчі, побудована на зсувному схилі.

Без його зміцнення автомобільне полотно сповзе разом з берегом. Про це заявив старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар, передає "Обозреватель".

Він пояснив, що причина в тому, що ніхто не проводив належних досліджень перед будівництвом конструкції. Тепер же постійно доводиться допрацьовувати, що тягне за собою додаткове фінансування.

Відео дня

Читайте такожАвтор проектів Кримського моста заявивши про порушення всіх норм судноплавства при його будівництві

"Той бік мосту, що йде на півострів, наскільки я пам'ятаю – це зсувний схил, і він повинен повзти, тому що на ньому зосередили великі навантаження, до всього іншого, туди увійшов й міст. Його можна закріпити, але це знову потягне додаткові витрати, і потрібен постійний моніторинг берега, тому що якщо він уповзе, то за ним поповзе і дорога. І таких прикладів в історії дуже багато", – говорить учений.

Проблему вирішити можна, вважає Медовар, але лише на деякий час. Як мінімум потрібно провести геологічну зйомку та дізнатися причини ковзання ґрунтів, зайнятися зміцненням.

"З точки зору геології – це найбільш невдале місце для мосту, а так робити можна все, ось змайстрували, тепер потрібно вкладати гроші. Я боюся, що експлуатаційні витрати на утримання цього мосту переважать вартість його самого, до цього все йде", – заявив він.

Під дорогою до Кримського мосту змиває насип / фото informnapalm.org

Як раніше повідомляли ЗМІ, штучно створені насипи на автомобільних підходах до незаконно побудованого окупантами Кримському мосту обвалилися 28 січня.