З'їзд адвокатів має намір закликати Раду повернути законопроект № 9055 на доопрацювання президентові /zib.com.ua

Про це йдеться в проекті резолюції З'їзду.

В ході виступу на З'їзді, голова Національної асоціації адвокатів україни Лідія Ізовітова заявила, що законопроект № 9055 позбавляє адвокатів незалежності, передають Українські Новини.

"Ми чітко бачимо намір авторів законопроекту розділити адвокатуру, намір перетворити адвокатів у маріонеток із залежністю від правоохоронних органів та суддів. Нам пропонується новий документ з новою назвою, нова присяга, пропонується не зловживати правами на адвокатський запит і процесуальними правами. Проект закону містить ризики втрати незалежності адвокатської діяльності. Намагаються знищити принцип конфіденційності. Проект містить численні корупційні ризики, про що було прийнято рішення профільним комітетом Ради",- повідомила Ізовітова.

Відео дня

Вона додала, що законопроект № 9055 знаходиться у Верховній Раді і внесення до нього поправок під час розгляду не змінить ситуацію.

"Ніякі постатейні правки не можуть наблизити цей законопроект до того варіанту, який є адекватним для адвокатської спільноти", - підкреслила Ізовітова.

Голова НААУ додала, що тепер все залежить від ВРУ.

Раніше парламент не зміг включити законопроект № 9055 до порядку денного.

Як повідомляли Українські Новини, глава Українського Хельсингского союзу здивований заявою про АП "позитивному висновку Ради Європи" за законопроектом №9055. Раніше Рада адвокатів України (САУ) заявив, що жодні офіційні оцінки законопроекту Радою Європи (РЄ) не надавалися, заяви про те, що законопроект №9055 "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" позитивно оцінив Рада Європи, не відповідають дійсності.

З'їзд адвокатів України вирішив звернутися до Верховної Ради із закликом відправити на доопрацювання президенту Петру Порошенко законопроект №9055 про адвокатуру та адвокатську діяльність.

За відповідну резолюцію З'їзду проголосувала більшість делегатів, передають Українські Новини.

В ході виступу на з'їзді, глава Національної асоціації адвокатів Лідія Ізовітова заявила, що законопрект №9055 позбавляє адвокатів незалежності.

"Ми чітко бачимо намір авторів законопроекту розділити адвокатуру, намір перетворюючи адвокатів в маріонеток із залежністю від правоохоронних органів і суддів. Нам пропонується новий документ з новою назвою, нова присяга, пропонується не зловживати правами на адвокатський запит та процесуальними правами. Проект закону містить ризики втрати незалежності адвокатської діяльності. Намагаються знищити принцип конфіденційності. Проект містить численні корупційні ризики, про що було прийнято рішення профільним омітетом Ради ", - повідомила Ізовітова.

Вона додала, що законопроект №9055 знаходиться у Верховній Раді та внесення до нього правок під час розгляду не змінить ситуацію.

"Ніякі постатейні правки не можуть наблизити цей законопроект до того варіанту, який є адекватним для адвокатської спільноти", - підкреслила Ізовітова.