У СБУ не знають про участь скандального екс-беркутівця Горбика у ПВК «Вагнер» / фото УНІАН

Служба безпеки наразі не має інформації ані про участь у складі підрозділу військової російської розвідки, відомої як ПВК "Вагнера" на території Сирії, колишнього бійця спецпідрозділу "Беркут" Руслана Горбика, ані про факт його загибелі.

Читайте такожВ окупованому Криму відбувся набір до ПВК "Вагнера" для операцій у Судані – СБУ

Про це повідомив в коментарі "Прямому" керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

Відео дня

"Що стосується Руслана Горбика, Служба безпеки сьогодні не має інформації ані про його участь у складі підрозділу військової російської розвідки, відомої як ПВК "Вагнера" на території Сирії, ані про факт його загибелі", - сказав він.

Водночас у СБУ переконані, що Горбик не був у складі ПВК "Вагнера" рік тому.

"Ми впевнені у тому, що його не було у цій структурі рік тому під час удару військ коаліції по найманцях ПВК "Вагнера" в Сирії під час так званого пригожинського наступу", - зазначив Гуськов.

За його словами, не можна вірити чуткам про загибель когось із учасників ПВК "Вагнера", оскільки були випадки, коли "найманці з різних причин самі ініціювали чутки про свою загибель у Сирії, але насправді вони досі живі".

Як повідомляв УНІАН, журналісти "Громадського" повідомили, що підозрюваний у розстрілі активістів Майдану екс-беркутівець Руслан Горбик міг загинути в Сирії, де він перебував у лавах приватної військової компанії "Вагнер".

У 2015 році Горбик набув російського громадянства і влаштувався в Росії в поліцію. У лютому 2018 року родичам колишнього бійця "Беркуту" повідомили про його смерть, не вказавши обставин. Горбика поховано в рідному селищі Лучинець Вінницької області, а тіло начебто передали рідним на кордоні з Росією в Харківській області.