На зборах були присутні 400 громадян / фото: "Бойківська правда"

У неділю, 24 лютого, громада УАПЦ у селі Лосинець Турківського району Львівщини прийняла рішення про приєднання до Української Помісної Православної Церкви в Україні.

Як повідомляє «Бойківська правда», «виявилось, що храм св. Димитрія Солунського у селі Лосинець юридично знаходився в УАПЦ, а священнослужитель був УПЦ МП. Серед 400 людей повнолітнього віку підписалися 270 за перехід до ПЦУ. Були пропозиції служити почергово. З такою пропозицією громада категорично не погодилася. На зборах села була присутня місцева влада, поліція, учасники АТО. Громада вирішила перейти з УАПЦ до Помісної Православної Церкви України. Священику дали на роздуми тиждень, а  якщо не  погодиться перейти, то попросять Єпархію надати їм іншого священнослужителя».

Читайте такожПерша релігійна громада із Сумщини перейшла до ПЦУ

Відео дня

Довідка УНІАН. 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

3 лютого у соборі Святої Софії Київської під час божественної літургій відбулась церемонія інтронізації (входження на престол) предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія.