Климента затримали в Криму / фото УНІАН

Архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента (Куща) вивозять з центрального райвідділу поліції Сімферополя в Київський райвідділ поліції Сімферополя. Йому загрожує до 15 діб адміністративного арешту.

Про це повідомляє представник ініціативи «Кримський процес» Михайло Батрак.

За словами Батрака, підставою для затримання, як пояснили силовики, був анонімний телефонний дзвінок в поліцію, де невідомий заявив про крадіжку в храмі Православної церкви України (ПЦУ), настоятелем якої є Климент.

Відео дня

Однак, після того, як йому не змогли представити обвинувачення у крадіжці речей з його ж храму, йому вигадали нове звинувачення. Нібито він сварився з кимось на автостанції і використовував при цьому лайливі слова. За це Клименту нібито і загрожує до 15 діб адміністративного арешту.

Читайте також"РФ продовжує наступ на українське православ’я": МЗС щодо затримання архієпископа Климента в Криму

«Цікавим фактом є те, що затримали та обшукали Климента раніше ніж в поліцію поступив дзвінок про, нібито, зниклі речі з храму і список, нібито зниклих речей, збігся зі списком речей які знайшли у архієпископа Климента під час обшуку. Тобто, його спочатку затримали та обшукали, а потім почали вигадувати для цього привід», — написав представник «Кримського процесу».

"Після того, як йому в центральному райвідділку поліції не змогли представити обвинувачення по крадіжці речей з його ж храму, йому вигадали нове обвинувачення (дрібне хуліганство: до 15 діб адміністративного арешту), нібито він сварився з кимось на автостанції і використовував при цьому лайливі слова. Зараз Климента доставили в Київський райвідділ поліції міста Сімферополь, де мають оформити на нього адміністративний протокол за дрібне хуліганство", - додав він.

Як повідомлялося, сьогодні, 3 березня, на автовокзалі у тимчасово окупованому Сімферополі затримали архієпископа Сімферопольського та Кримського Православної церкви України Климента. Його повезли в центральний райвідділ поліції у місті.