Дронова просять помилувати / фото УНІАН

Захист Геннадія Дронова, якого засудили на 10 років за смертельну ДТП на Сумській у Харкові, готує апеляцію.

Також на сайті президента збирають підписи під електронною петицією про помилування Дронова. На ранок вівторка, 5 березня, її вже підписали 3124 людини за необхідних 25 тисяч. Як розповів "Обозревателю" адвокат Дронова Сергій Перепелиця, ініціатор петиції не він, а обурені громадяни.

"Давати юридичну оцінку петиції я вважаю некоректно. Але з людської точки зору вона показує, що громадяни незадоволені таким рішенням суду й хочуть, щоб Дронов був виправданий. Підготували звернення розгнівані українці, я не ініціатор, але у себе в соцмережі поширюю її та підтримую. Думаю, потрібно використовувати будь-яку можливість, щоб відстояти підзахисного", – сказав Перепелиця.

Відео дня

Читайте такожАварія у Харкові із шістьма жертвами: у справі Зайцевої намітилося продовження

За словами захисника, суд не надав можливість Дронову хоч якось компенсувати матеріальні втрати потерпілим.

"Його автомобіль, який побував у ДТП, перебуває на штрафмайданчику. Суд у вироку вказав, що авто треба повернути власникові. А як його повернути, якщо власник зараз у СІЗО. Ще до вироку я звертався до судді з проханням дати дозвіл начальнику СІЗО посвідчити довіреність на отримання та реалізацію автомобіля. Але суддя мені відмовив. А потім суд закінчився і все", – каже Перепелиця.

Тепер адвокат чекає, коли почнеться апеляційний розгляд справи й знову спробує оформити довіреність на отримання та реалізацію машини.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого цього року суд виніс рішення і визнав Геннадія Дронова та Олену Зайцеву винними у скоєнні резонансного смертельної ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожного.