При цьому діти тримали також стрічки в кольорах національного прапора України / фото Олени Буйневич

У Суворовському районі Одеси школярі провели флешмоб в підтримку військовополонених українських моряків.

Як передає кореспондент УНІАН, масштабну акцію провели в школі №113 на вулиці Чорноморського козацтва, в якій два роки навчався наймолодший з 24 моряків, захоплених в Керченській протоці, - Андрій Ейдер.

Зокрема, близько 400 учнів, одягнених у синій та жовтий кольори, під звучання музичних творів шикувалися в фігури корабля, серця і сонця.

Відео дня

При цьому діти тримали також стрічки в кольорах національного прапора України. В результаті, створювався ефект тріпотливих гігантських жовто-синіх фігур.

Під час акції солідарності почесний караул підняв державний прапор України, металеву огорожу школи також прикрасили стрічками з національною символікою.

На заході була присутня мати 19-річного матроса малого броньованого артилерійського катера «Бердянськ» Ейдера – Вікторія Ейдер.

Як зазначила директор зазначеного навчального закладу Руслана Олійник, дану школу раніше закінчив батько військовополоненого - Дмитро Ейдер.

Читайте такожУ МЗС розповіли про стан полонених моряків

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформацію щодо можливості проходження через протоку.

Фото Олени Буйневич

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Трьох з них було поранено. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня трьох поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» в «Лефортово».

У січні Лефортовський райсуд Москви продовжив строки арештів захопленим українським військовим до кінця квітня.