Суд визнав винним у жорстокому поводженні з тваринами 37-річного Максима Литвина / фото "Українська служба інформації"

Сьогодні в Одесі чоловіка засуджено судом до 7 років позбавлення волі за жорстоке поводження з тваринами.

Як повідомила УНІАН прес-секретар прокуратури Одеської області Інна Верба, у четвер Київський районний суд Одеси виніс вирок 37-річному чоловікові, який упродовж тривалого часу з особливою жорстокістю вбивав кошенят.

Читайте такожСуд в Одесі продовжив арешт шкуродера, підозрюваного у вбивстві кількох десятків кошенят

Відео дня

«Винесено вирок шкуродеру, який вбивав кошенят. Прокурор Одеської місцевої прокуратури №1 підтримувала й орієнтувала суд на 6 років позбавлення волі за знущання над тваринами», - повідомила Верба.

Вона додала, що до цього покарання частково приєднано строк за скоєння попереднього злочину, за яке він «не повністю відсидів», оскільки був звільнений умовно-достроково.

«Таким чином, сьогодні суд засудив обвинуваченого до покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 6 місяців», - пояснила прес-секретар. При цьому вона акцентувала, що максимальний строк позбавлення волі, передбачений Законом України за жорстоке поводження з тваринами, становить 8 років.

За даними розслідування, зловмисник - житель Одеси - знущався над кошенятами, які на його прохання впродовж декількох місяців приносила додому його співмешканка. Знущання відбувалися в присутності її сина.

Тварин жінка брала у волонтерів, знаходячи оголошення в соціальних мережах, де для бездомних кошенят шукали відповідальних господарів.

Як уточнила Верба, наразі за клопотанням прокуратури чоловік перебуває під вартою без можливості внесення застави. Це рішення про обрання запобіжного заходу залишено в силі судом апеляційної інстанції.

За словами прес-секретаря, раніше обвинувачений вже притягувався до кримінальної відповідальності за зґвалтування й умисне вбивство.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Київського відділу поліції.

Як уточнили УНІАН у регіональному главку Нацполіціі, засуджений сьогодні Максим Литвин умовно-дострокове звільнення раніше отримав, відбуваючи строк за скоєне вбивство.

«Йому тоді дали 12 років і 6 місяців. Але по УДО (умовно-дострокове звільнення - УНІАН) він вийшов раніше на два роки», - сказали в поліції.

Як повідомляв УНІАН 7 серпня 2018 року Київська районний суд Одеси заарештував Максима Литвина, підозрюваного в жорстокому поводженні з тваринами. Чоловік брав їх у волонтерів під приводом надання умов для проживання, а насправді знущався над тваринами - обливав окропом, палив, викидав з вікна тощо.

Як стверджують зоозахисники, чоловік з особливою жорстокістю вбив десятки тварин, зокрема й, у присутності неповнолітнього пасинка.

Через сім'ю, про яку йдеться, волонтери проводили акції протесту, зокрема, біля будівлі Головного управління Нацполіціі в Одеській області.

2 листопада прокуратура Одеської області заявила, що направила до суду кримінальне провадження щодо підозрюваного.