Павла Гриба засудили до шести років колонії / Ігор Гриб facebook

 Захист оскаржуватиме обвинувальний вирок українському політв’язню Павлу Грибу та звертатиметься з позовом до Європейського суду з прав людини.

Про це в коментарі УНІАН повідомив його батько Ігор Гриб.

"Звичайно, буде апеляція. Буде позов до Європейського суду з прав людини – всі правові механізми будуть задіяні", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПавло Гриб не виживе за ґратами – батько українського політв'язня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 березня, Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до шести років колонії загального режиму громадянина України Павла Гриба за нібито "сприяння тероризму".

Про затримання Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько, на той час член громадської ради Держприкордонслужби України.

За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з Тетяною Єршовою, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина мала приїхати на зустріч з Росії.

Читайте такожУкраїнський політв'язень Павло Гриб оголосив голодування

Пізніше стало відомо, що українець утримується у слідчому ізоляторі в Краснодарі. Російські слідчі звинувачували його в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

У Павла важке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії відмовляється дозволити українським лікарям провести огляд Павла в СІЗО.

29 січня 2019 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Гриб перебуває на межі життя і смерті та потребує негайної операції на серці.