REUTERS

Як йдеться у повідомленні "ЛНР", колона з гуманітарною допомогою для "ЛНР" прибула до Луганська. На даний час більш як 80 машин прямують на склади, де незабаром почнеться їх розвантаження.

"Автомобілі зі складу 16-го конвою привезли для жителів "ЛНР" м'ясні, рибні і молочні консерви, манну і рисову крупи, гречку, цукор. Також доставлені предмети першої необхідності, книги і навчальні посібники для студентів і школярів. З серпня 2014 року 15 автоколон Росії доставили до "ДНР" і "ЛНР" більш як 20 тис. тонн гуманітарної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Читайте також170 фур чергового «гумконвою» Росії перетнули український кордон

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Росія з літа 2014 року направляє до зони бойових дій на Донбасі так звані «гуманітарні конвої» - колони вантажівок, вміст яких нікому невідомий, оскільки українські прикордонники, митники, а також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не мають можливості оглядати вантажі.

У РНБО заявляють, що всі російські «гумконвої» є лише підтримкою бойовиків. Головним чином, вантажівки ввозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю.

15-й так званий «гумконвой» з Росії прибув на Донбас 20 лютого.