На місці поліцейські попередили правопорушника про те, що такі дії є протиправними \ фото УНІАН

У Києві поліцейські зафіксували порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації.

Читайте також"Заборонена агітація": ЦВК закликала кандидатів не дискутувати про дебати

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Києва, вранці правоохоронці отримали повідомлення про те, що невідомий на Майдані Незалежності проводить незаконну агітацію. На місці поліцейські попередили його про те, що такі дії є протиправними, а відтак запросили проїхати в територіальний відділ поліції для складання адміністративних матеріалів. Утім чоловік відмовився і вчинив непокору правоохоронцям.

Відео дня

У результаті 32-річного чоловіка доставили до відділу поліції, де склали адміністративні протоколи за ст. 212-10 та ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму"; "злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця").

Адміністративні матеріали будуть направлені до Шевченківського районного суду Києва для прийняття рішення.

У поліції нагадали, що передвиборча агітація забороняється до оголошення Центральною виборчою комісією результатів голосування у першому турі виборів президента України.

Між тим, рух «Відсіч» повідомив, що на майдані Незалежності поліцейські затримали їхнього активіста Леоніда Овчаренка, який роздавав там листівки. Як стало пізніше відомо від самого Овчаренка, його доставили до відділку на Прорізній і вилучили листівки. У «Відсічі» переконані, що листівки не є політичною агітацією, бо, хоча там йдеться про одного з кандидатів, вони не містять закликів голосувати «за» чи «проти».