У навчаннях взяли участь підрозділи зенітних ракетних військ / штаб ООС

Підрозділи Об'єднаних сил в суботу, 13 квітня, провели масштабні навчання з протиповітряної оборони.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУкраїнські військовики ліквідували чотирьох та поранили трьох окупантів в районі ООС

Відео дня

За інформацією, здобутою розвідкою Об'єднаних сил, минулого тижня на території Ростовської області Російської Федерації, за 20 кілометрів від державного кордону України, було проведено навчання з наведення стратегічної авіації для ударів по наземним цілям.

За наказом Командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, відбулись навчання, в яких взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ – від зенітно-ракетного комплексу С-300 до підрозділів, що мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси "Бук-М1", "Оса-АКМ", "Стріла-10", 2С6 "Тунгуска", ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23-3.

штаб ООС

На окремій ділянці полігону була побудована багаторівнева система протиповітряної оборони.

Відомості про засоби повітряного нападу здобувала та надавала на пункт управління система радіотехнічних військ, у складі якої були задіяні і комплекси українського виробництва. Зокрема, радіолокаційна станція 19Ж6 та Р-18 "Малахіт".

штаб ООС

В ході навчань підрозділи Об'єднаних сил відпрацювали питання виявлення, супроводження, знищення повітряних цілей, здійснення маневру у нові позиційні райони, ведення вогню по повітряному противнику із засідок. Також відбулись практичні пуски ракет та ведення вогню гарматним озброєнням по повітряних цілях.

Українські військовослужбовці впоралися із завданням на "відмінно".