У Сумах лабрадор Майя, яку від голодної смерті врятувала патрульна, нині допомагає поліцейським шукати вибухівку та навчати школярів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Поліцейського пса, який приїздить до дітей на навчання, малеча дуже любить, він з ними теж дуже привітний, не зважаючи на пережите. Два роки тому Майя нагадувала скелет обтягнутий шкірою. Собаку заморили голодом колишні господарі.

Тоді нинішня власниця Юлія працювала в патрульній поліції, пригадує як екіпаж  викликали небайдужі містяни через жорстоке поводження з тваринами. Із чотирьох собак, яких господарі утримували на дворищі – двоє вже були мертві. Майя – ще дихала.

Читайте такожПід Львовом відважний пес врятував чоловіка від загибелі

«Собака вже був отруєний через те, що давно дуже не їв. І наскільки я знаю, мені сказали сусіди, що Майя з'їла дохлу кішку і через це отруїлася. Один лабрадор вже до того моменту помер, такса померла, залишився мастиф і Майя моя», - пригадує Юлія.

Майю – вилікували, відгодували, зараз вона важить 35 кілограмів та  почали навчати в кінологічному центрі. Вона ретельно пронюхує кожен ящик і знаходить сховок. Кінологи нею не нарадуються.

Майя спеціалізується на пошуку вибухівки та зброї. Поки що  гучних злочинів не розкрила, але все попереду, вважає її власниця. Собака навчається лише 4 місяці і вже випереджає досвідчених псів-експертів кінологічного центру. Юлія впевнена, головне – це любов до тварини, вона творить дива.