Нападники спричинили вогнепальне поранення руки місцевого жителя / Pixabay

До суду направлено обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Сватівського відділу поліції та контрактника, що служив у одній з військових частин Збройних сил України, підозрюваних в розбійному нападі та замаху на умисне вбивство.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного бюро розслідувань.

"У листопаді 2018 року 26-річний оперуповноважений довідався про отримання одним з місцевих жителів коштів від продажу насіння в розмірі близько 100 тис. грн. Гроші чоловік зберігав вдома. Молодики озброїлись заздалегідь виготовленим обрізом мисливської рушниці, спорядженої набоями 16 калібру, та приїхали до будинку чоловіка. Оперуповноважений, остерігаючись бути упізнаним, залишився в автомобілі, а його товариш – військовослужбовець надягнув маску-балаклаву та проник на подвір’я будинку", - повідомили в Держбюро розслідувань.

Відео дня

Читайте такожНа Київщині хлопець через дитячі образи до смерті забив вітчима ногами

За даними слідства, власник будинку вийшов на шум та, побачивши озброєного незнайомця, спробував повернутись до будинку. "В цей час військовослужбовець прицільно вистрілив з обрізу мисливської рушниці, чим спричинив вогнепальне поранення руки чоловіка. Поки нападник перезаряджав обріз, чоловік встиг сховатися та зачинитись у будинку, що врятувало йому життя. Потрапити до будинку і заволодіти грошима нападникам так і не вдалось", - йдеться в повідомленні.

Згодом, під час проведення обшуку за місцем проживання військовослужбовця, співробітники Сватівського відділу поліції виявили та вилучили виготовлений саморобним способом арбалет (який відповідно до висновку експерта є механічною метальною холодною зброєю), обріз мисливської рушниці 16 калібру, який був знаряддям злочину та пістолет моделі "EKOL Volga". За попередньою інформацією, зброя була власноруч перероблена військовослужбовцем.

За результатами досудового розслідування, оперуповноважений поліції обвинувачується у вчинені нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у житло чи інше сховище (ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України).

Військовослужбовець обвинувачується у виготовленні іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України), у незаконному виготовленні та переробці вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263-1 Кримінального кодексу України), розбої (ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України) та замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).