18 травня в Національній опері України відбувся міжнародний концерт до Дня Європи в Україні Gala Europa

Показати свою майстерність на Gala Europa з'їхалися найвідоміші музиканти світу. Протягом двох дій гості заходу слухали італійських скрипалів (Франческо Дега), саксофоністів (Гаетано Ді Бакка) і солістів, серед яких Марк Мішанья (альт), Ксенія Бахрітдінова (сопрано), Софія Соловей (сопрано), Сергій Ковнір (бас), та інші. Супроводжував виконавців Симфонічний оркестр та хор, диригував Микола Дядюра.

Вечір був організований за підтримки офіційного спонсора - ПРАВЕКС БАНКу спільно з Міністерством культури України, Посольством Італії, Італійським інститутом культури і посольством Румунії в Україні, Національною оперою України, Бухарестської національної опери і Румунської національної опери (м. Тімішоара). Також на заході була організована унікальна експозиція костюмів від Національної опери України, над створенням яких працювали понад 300 осіб.

Відео дня

"Для нас уже стало традиційним спонсорство проектів в галузі культури і мистецтва, і, звичайно, як частина міжнародної банківської групи з головним офісом в Італії, ми прагнемо приділяти особливу увагу проектам, які спрямовані на знайомство суспільства з італійською культурою, яка щедро збагатила світову", - прокоментував подію голова правління ПРАВЕКС БАНКУу Тарас Кириченко.

Захід привернув увагу публічних персон. Його відвідали телеведучі, актори, дизайнери, підприємці та блогери.

Як говориться в прес-релізі за підсумками заходу, Gala Europa - це культурний проект, який об'єднує на одній сцені яскравих світових співаків і музикантів з Італії, Румунії, України та інших країн.